Kolačići (Cookies)

Web-mesta i mrežne usluge naše tvrtke mogu upotrebljavati “kolačiće”. Kolačići Vam omogućuju upotrebu korpe (ukoliko postoji) i prilagođavanje doživljaja na našim web-mestima, pokazuju nam koje su delove naših web-mesta korisnici posetili, pomažu nam u merenju efikasnosti oglasa i internetskih pretraživanja te nam pružaju uvid u ponašanje korisnika, tako da možemo poboljšati svoju komunikaciju i proizvode.

S obzirom na to da se kolačići upotrebljavaju na svim našim web-mestima, njihovo onemogućivanje moglo bi sprečiti upotrebu određenih delova web-mesta.

Kolačići koji se upotrebljavaju na našim web-mestima kategorizirani su na temelju smernica u Vodiču za kolačiće Međunarodne trgovačke komore (ICC) Ujedinjenog Kraljevstva. Na svojim web-mestima i drugim mrežnim uslugama upotrebljavamo sljedeće kategorije:

PRVA KATEGORIJA – STROGO NEOPHODNI KOLAČIĆI

Ti su kolačići ključni za omogućavanje pregledavanja naših web-mesta i upotrebu njihovih značajki. Bez tih kolačića nije moguće pružiti usluge poput korpe i e-naplate.

DRUGA KATEGORIJA – KOLAČIĆI IZVEDBE

Ti kolačići prikupljaju podatke o tome kako upotrebljavate naša web-mesta – na primer, koje stranice najviše posećujete. Ti podaci mogu se uporabiti da bi se naša web-mesta optimizirala te da biste se njima lakše kretali. Kolačići ove kategorije upotrebljavaju se i da bi se obavestilo partnere ako na jedno od naših web-mesta dođete s partnerskog i ako je vaš poset rezultirao upotrebom ili kupovinom našeg proizvoda ili usluge, uključujući pojedinosti o kupljenom proizvodu ili usluzi. Ti kolačići ne prikupljaju podatke na temelju kojih vas se može identificirati. Svi podaci koje ti kolačići prikupe objedinjuju se te su, shodno tome, anonimni.

TREĆA KATEGORIJA – KOLAČIĆI FUNKCIONALNOSTI

Ti kolačići omogućuju web-mestima pamćenje vaših odabira tekom pregledavanja. Primjerice, možda ćemo pohraniti vašu geografsku lokaciju u kolačić da bismo se pobrinuli da Vam prikazujemo svoje web-mesto lokalizirano za vaše područje. Moguće je da ćemo zapamtiti osobne postavke kao što su veličina teksta, fontovi i drugi prilagodljivi elementi web-mesta. Te se kolačiće može upotrebiti i za praćenje pregledanih ponuđenih proizvoda ili video zapisa kako bi se izbeglo ponavljanje. Podaci koje ti kolačići prikupljaju neće vas osobno identificirati te ne mogu pratiti vašu aktivnost u pregledavanju na web-mestima koja se nalaze van ove web stranice.