Kako do nas

Kada s bilo kojeg mjesta na Trgu bana Jelačića pogledaš prema zapadu, vidjet ćeš Ilicuglavnu zagrebačku ulicu i jednu od najstarijih ulica u Zagrebu.

Prvo što ćeš uočiti jest moderni neboder s lijeve strane Ilice, ostakljen tamnim staklima, jedini u strogom centru grada.

Na uglu Ilice i “prolaza neboder” ugledat ćeš ostakljeni dio koji je službeni ulaz u poslovni objekt Zagrebački neboder, a ujedno i ulaz u Erste kiosk u kojem se nalazi bankomat.

Uđi kroz klizna staklena vrata koja se otvaraju na senzor. Na recepciji Zagrebačkog nebodera dočekat će te djelatnica ili djelatnik recepcije, odnosno netko od osoblja vidikovca i dopratiti te dizalom do 16. kata na kojem je smješten vidikovac. Ulaznica se plaća na recepciji vidikovca, dakle na 16. katu.

Dolaziš li izvan Zagreba…

Autom

Slijedi oznake za strogi centar grada. Parkiraj na nekom od označenih parkirališta u 1. ili 2. zoni ili jednoj od nekoliko javnih ili privatnih garaža. Cijena parkiranja u 1. zoni za sat vremena iznosi 6,00 kn, u 2. zoni 3,00 kn, a sat vremena parkiranja u garaži od 4,00 do 12,00 kn.

Taxi prijevozom

Preporučamo ti Radio Taxi Zagreb. Cijene samostalnih taxi prijevoznika koji nisu dio grupacije Radio Taxi Zagreb, Taxi Cammeo ili Eko taxi, na prvi su pogled vrlo slične, ali su u stvarnosti znatno veće od uobičajenih.

Javnim prijevozom

Do Trga bana Jelačića voze sljedeće tramvajske linije: 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17. Cijena tramvajske karte iznosi 10 kn i istu je moguće kupiti kod vozača u tramvaju ili na kiosku.

Autobusom

Od Autobusnog kolodvora do Trga bana Jelačića doći ćeš tramvajem br. 6 u smjeru Črnomerca. Cijena tramvajske karte iznosi 10 kn i istu je moguće kupiti kod vozača u tramvaju ili na kiosku.
Autobusnim linijama 105, 106, 201, 226 i 238 stići ćeš na Kaptol i zatim pješice preko Trga bana Jelačića do nas. Vozni red autobusa!

Avionom

Od Zračne luke Zagreb do središta Zagreba najbrže se dolazi taxi prijevozom. Trajanje vožnje je okvirno 25 do 30 minuta. Cijena je ovisna od dana u tjednu i količine prtljage i iznosi okvirno 250 kn. Rezerviraj taxi prijevoz preko nas najmanje 24 sata prije slijetanja i u cijeni taxi usluge od 250 kn bit će ti uključena ulaznica za Zagreb 360° – vidikovac Zagreb 360°, za onoliko osoba koliko ih se vozi s tobom u taxiju. Cjenovno povoljnija opcija od taxi prijevoza je autobus Croatia Airlinesa koji sa Zagrebačkog aerodroma kreće svakih pola sata i vozi do Autobusnog kolodvora. Cijena autobusne karte je 30 kn. Od Autobusnog kolodvora do Trga bana Jelačića doći ćeš tramvajem br. 6 u smjeru Črnomerca. Cijena tramvajske karte iznosi 10 kn i istu je moguće kupiti kod vozača u tramvaju ili na kiosku. Vožnja tramvajem traje desetak minuta.

Vlakom

Od zagrebačkog Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića vrlo je jednostavno doći tramvajem br. 6 u smjeru Črnomerca ili tramvajem br. 13 u smjeru Žitnjaka. Trg bana Jelačića udaljen je svega 2 tramvajske stanice od Glavnog kolodvora. Vozni red vlakova!

Helikopterom ili padobranom

Sletiš li helikopterom, padobranom ili bez njega, ciljaj jedini neboder na Trgu bana Jelačića.

Gdje parkirati?

Parkirne površine na otvorenom

  • 1. zona = 6,00 kn po satu, max. vrijeme parkiranja 2 sata
  • 2. zona = 3,00 kn po satu, max. vrijeme parkiranja 3 sata

Parkirne garaže

  • garaža Centar Cvjetni, Gundulićeva = 12 kn/sat
  • garaža Tuškanac = 4 kn/sat
  • garaža Langov trg = 5 kn/sat
  • garaža Ilica 45 = 7 kn/sat
  • garaža Cascade, Tkalčićeva = 4 kn/sat
  • garaža Importanne galleria, Iblerov trg = 5 kn/sat