Kako do nas

Kada s bilo kojeg mesta na Trgu bana Jelačića pogledaš prema zapadu, videćeš Ilicuglavnu zagrebačku ulicu i jednu od najstarijih ulica u Zagrebu.

Prvo što ćeš uočiti jest moderni neboder s leve strane Ilice, zastakljen tamnim staklima, jedini u strogom centru grada.

Na uglu Ilice i “prolaza neboder” ugledaćeš zastakljeni deo koji je službeni ulaz u poslovni objekt Zagrebački neboder, a ujedno i ulaz u Erste kiosk u kojem se nalazi bankomat.

Uđi kroz klizna staklena vrata koja se otvaraju na senzor. Na recepciji Zagrebačkog nebodera dočekaće te nasmejana devojka ili momak recepcije, odnosno netko od osoblja vidikovca i dopratiti te do lifta do 16. sprata na kojem je smešten vidikovac. Ulaznica se plaća na recepciji vidikovca, dakle na 16. spratu.

Dolaziš li izvan Zagreba…

Autom

Sledi oznake za strogi centar grada. Parkiraj na nekom od označenih parkirališta u 1. ili 2. zoni ili jednoj od nekoliko javnih ili privatnih garaža. Cena parkiranja u 1. zoni za sat vremena iznosi 6,00 kn, u 2. zoni 3,00 kn, a sat vremena parkiranja u garaži od 4,00 do 12,00 kn.

Taxi prijevozom

Preporučujemo ti Radio Taxi Zagreb. Cene samostalnih taxi prevoznika koji nisu deo grupacije Radio Taxi Zagreb, Taxi Cammeo ili Eko taxi, na prvi su pogled vrlo slične, ali su u stvarnosti znatno veće od uobičajenih.

Javnim prijevozom

Do Trga bana Jelačića voze sljedeće tramvajske linije: 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17. Cena tramvajske karte iznosi 10 kn i istu je moguće kupiti kod vozača u tramvaju ili na kiosku.

Autobusom

Od Autobuske stanice do Trga bana Jelačića doći ćeš tramvajem br. 6 u smeru Črnomerca. Cena tramvajske karte iznosi 10 kn i istu je moguće kupiti kod vozača u tramvaju ili na kiosku.

Autobusnim linijama 105, 106, 201, 226 i 238 stići ćeš na Kaptol i zatim pešice preko Trga bana Jelačića do nas. Vozni red autobusa!

Avionom

Od aerodroma Pleso do centra Zagreba najbrže se dolazi taxi prevozom. Trajanje vožnje je okvirno 25 do 30 minuta. Cena je ovisna od dana u nedelji i količine prtljage i iznosi okvirno 250 kn. Rezerviraj taxi prevoz preko nas najmanje 24 sata pre sletanja i u ceni taxi usluge od 250 kn bit će ti uključena ulaznica za Zagreb 360° – vidikovac Zagreb 360°, za onoliko osoba koliko ih se vozi s tobom u taxiju. Cenovno povoljnija opcija od taxi prevoza je autobus Croatia Airlinesa koji sa Zagrebačkog aerodroma kreće svakih pola sata i vozi do autobuske stanice. Cena autobusne karte je 30 kn. Od autobuske stanice do Trga bana Jelačića doći ćeš tramvajem br. 6 u smeru Črnomerca. Cena tramvajske karte iznosi 10 kn i istu je moguće kupiti kod vozača u tramvaju ili na kiosku. Vožnja tramvajem traje desetak minuta.

Vozom

Od zagrebačkog Glavne železničke stanice do Trga bana Jelačića vrlo je jednostavno doći tramvajem br. 6 u smeru Črnomerca ili tramvajem br. 13 u smeru Žitnjaka. Trg bana Jelačića udaljen je svega 2 tramvajske stanice od Glavnog kolodvora. Vozni red vozova!

Helikopterom ili padobranom

Sletiš li helikopterom, padobranom ili bez njega, ciljaj jedini neboder na Trgu bana Jelačića.

De parkirati?

Parking površine na otvorenom

  • 1. zona = 6,00 kn po satu, max. vreme parkiranja 2 sata
  • 2. zona = 3,00 kn po satu, max. vreme parkiranja 3 sata

Parkirne garaže

  • garaža Centar Cvjetni, Gundulićeva = 12 kn/sat
  • garaža Tuškanac = 4 kn/sat
  • garaža Langov trg = 5 kn/sat
  • garaža Ilica 45 = 7 kn/sat
  • garaža Cascade, Tkalčićeva = 4 kn/sat
  • garaža Importanne galleria, Iblerov trg = 5 kn/sat